Skip to content

הציוד שלי

בואו להכיר את הציוד שלי בטרק – תיק Gossamer Gear Kumo

ציוד לטיולים וטרקים הוא התעסקות רצינית. כשזה הופך לתחביב, ההתעסקות הזאת נעימה ביותר, אבל יש גבול לכמה בא לכם לבדוק עוד ועוד אפשרויות. בשנים האחרונות יצא לי לנסות ולחדד פריטי ציוד רבים. תמיד יש עוד מה לשפר, אבל כיף לדעת שברגע מסויים הגעתי למנוחה ולנחלה – יש לי את הציוד שאני אוהב ואני מרגיש בנוח איתו ואינני צריך לחשוב כל הזמן על מה להחליף ומה יעבוד לי יותר טוב.

לאחר שהכנתי רשימה כללית לציוד עבור טרק בקתות שהפכה פופולרית ביותר וצברה כמות כניסות מרשימה, חשבתי פשוט להציג את רשימת הציוד הספציפית שלי, עם קישורים מתאימים והערות – שיעזרו לכם לבחור, אם תירצו, בלי להתפזר יותר מדי.

מי שכבר מכיר אותי קצת, לפחות וירטואלית ויצא לו גם להקשיב לפרקים בפודקאסט ״לטייל בקלילות״, יודע שהפוקוס המרכזי שלי בבחירת ציוד הוא להגיע למשקל קל. לא מדובר על עיסוק אובססיבי בהורדה של גרמים, אלא פשוט מודעות ומחשבה על מה יכול לעזור לי לסחוב פחות בטרקים – גיליתי שזאת הנקודה הכי משמעותית בחוויה טובה של טרקים והתחושה של תיק קליל יחסית משפרת את התנועה שלי, מוסיפה ביטחון ובטיחות ומפחיתה את הקושי והמאמץ.

נקודה אחרונה וחשובה – בכל בחירה של ציוד טרקים יש הרבה מאד אפשרויות לכל פריט. אין תשובה אחת נכונה והבחירה המתאימה משתנה מאדם לאדם. הרשימה שלפניכם היא אישית שלי ומתאימה לצרכים שלי. לפעמים מתאים לרכוש פריטיים זולים ש״עושים את העבודה״. בהרבה מקרים אני מאמין שציוד איכותי הוא התשובה הנכונה (וזו השקעה כספית, אם כי ציוד טוב מחזיק זמן רב).

אז בואו נתחיל!


במה סוחבים?

תיק הוא הפריט הכי בסיסי וראשון בסט הטרקים. זה גם ידוע כפריט שאפשר להוריד בו הכי הרבה משקל בצורה משמעותית היות ובסך הכל מדובר בשק פשוט יחסית לאיחסון ונשיאת כל הציוד שלנו. תיקי אולראלייט קלים באים בדרך כלל בפורמט די אחיד – שק עם חלל אחד גדול, רשת חיצונית לרוב ובנוסף כיסי צד. אין רוכסנים מיותרים ואין תאים בשפע. פשוט.

בנושא התיקים אני קצת מוטה כיבואן של Gossamer Gear בישראל. מצד שני, הסיבה שבחרתי במותג נובעת מהרצון שלי להשתמש בציוד ואני עושה זאת בצורה אינטנסיבית. בתמונה למעלה אתם יכולים לראות את ה-Kumo – תיק 36 ליטר שמשמש אותי לטרקים עם ציוד מלא שלא דורשים סחיבת אוכל לימים רבים (עד 3 מבחינתי) – בתמונה, בטרק גבוה בפירנאים (בין בקתות אבל גם לינת שטח). לטרקים משמעותיים יותר אני לוקח את ה-Gorilla, תיק 50 ליטר שנותן מענה לטרקים שדורשים קצת יותר אוכל בין הצטיידויות (5-6 ימים). אגב, מעבר לכמות האוכל המשתנה, הציוד הוא זהה לחלוטין.

מערכת שינה

מערכת השינה היא אוסף הפריטים המשמעותי ביותר בתיק ויחד עם זאת הוא בעצם הכי פחות משמש להליכה עצמה. שינה נוחה ואיכותית תבטיח לנו אנרגיה ויכולת בהליכה אבל אנחנו בעצם סתם סוחבים אותה בין לילה ללילה.

האוהל, גם הוא מבית Gossamer Gear. אני מעדיף להשתמש באוהל היחיד המרווח מאד, The One, עמיד בצורה פנטסטית לגשם, קליל ביותר (ברמה של אוהלים היקרים פי כמה) ופשוט להקמה, יותר מאוהלים העומדים בעצמם. מדובר באוהל מבוסס מקלות הליכה השוקל כ-500 ג׳ בלבד. האוהל מכיל בנוחות מזרן רחב ברוחב 25 אינץ׳. זהו אוהל חד שכבתי ומכאן פשטותו – אוהלים חד שכבתיים באופן כללי רגישים קצת יותר ללחות פנימית בתוך האוהל (יש לחות בכל אוהל) ודורשים הקמה יותר מאווררת וקצת הסתגלות.

Gossamer Gear The Two – אוהל זוגי קליל ונוח להקמה – בהרי הפירנאים על ה-GR11

מזרן רחב 25 אינץ׳Nemo Tensor All Season Insulated. מזרן רחב ששינה לחלוטין את נוחות השינה שלי ושיפר אותה בצורה דרמטית, למרות המשקל היותר משמעותי של המזרן. לא מתפשר על הרוחב!

גם בכרית – למדתי שהנוחות של כרית מפנקת הוא משמעותי מבחינתי וגם כאן אני הולך על הכרית הנוחה של נמו Fillo שמוסיפה קצת גרמים אבל שווה לי. לכרית שכבת בד ספוגית שמספקת תחושה אחרת לחלוטין מכרית שהיא נטו מתנפחת.

את שק השינה החלפתי בקווילט – מוצר שהפך את השינה למשהו שמזכיר שינה מתחת לפוך בבית. כן, קווילט מכניס קצת יותר קור אבל פותר לחלוטין את העינוי בלהסתובב בלילה בשק״ש. למישהו שכמוני שממש סבל מזה – זה פיתרון שאני ממש אוהב. אני משתמש ב-Enlightment Equipment Revelation.

לבוש

פריטי הלבוש הם לכאורה החלק הפחות משמעותי מבחינת משקל ובאמת יש מבחר עצום של ביגוד והאפשרויות עצומות. דווקא כאן הגעתי לבחירות מדוייקות שאני מאד אוהב:

חולצהOutdoor Research Echo – אין לי מילים מספיק לשבח את הבד הדקיק והאוורירי של החולצה הזאת. מוצר מדהים ללא ספק. לוקח אחת כזאת לכל ימי הטרק. עם כביסה ובלי כביסה, מדי יום. שטיפה בנחל מספיקה והיא מתייבשת בזמן אפס. יש לה גירסה עם ובלי ריצ׳רץ׳ וגם עם ובלי כובע.

מכנסייםOutdoor Research Ferrosi, בד חזק וגמיש. לא הדקים ביותר אבל מבטיחים הגנה מעולה ואוורור טוב גם כשחם.

תחתוני בוקסר – Exoficio – יש כל מני דגמים. יש גם לנשים. קחו משהו שאתם מתחברים אליו. אני יודע שיש כאלה שזה מזעזע אותם, אבל אני משתמש בזוג אחד לכל הטרק להליכה היומית. זוג אחד נוסף ללילה. שוב, שטיפה בנחל וזה מתייבש באפס זמן.

גרביים – אחד הפריטים הכי חשובים בארנסל הלבוש. הממשק הכי משמעותי בהליכה אחרי הנעליים. אני הולך תמיד על גרביים סופר איכותיים (ויקרים), עובי מדיום (לא עבה מדי!!!). לא ממש משנה אם זה צמר מרינו או חומר סינתטי – גרביים של Darn Tough האמריקאית או Bridgedale האנגלית הם מעולים. אפשר לציין גם את Drymax כמותג נוסף שאני מאד אוהב. אין צורך בגרבים אטומים למים – רגישות לשלפוחיות משתנה מאדם לאדם אבל בכל זאת הלכתי ימים רבים עם גרבים רטובים וזה עובד בסדר גמור ומתייבש לרמה סבירה בצורה מהירה.

נעליים – תקצר היריעה להסביר למה אני מעדיף נעלי ריצת שטח. הן נוחות, בעלות אחיזה מעולה (משתמשים בהן במירוצי שטח הקשוחים בעולם) ומספקות תחושה טובה גם אחרי שעות רבות של הליכה. ברוב הטרקים, אין צורך (!!!) בנעליים אטימות למים, נעלי ריצת שטח הן מאווררות ויתייבשו מהר. אין בעייה להיות רטובים עם גרבים טובים. לפעמים לא יעזור שום דבר מבחינת רטיבות הנעל ונעלי ריצה יתייבשו ממש בזמן קצר בניגוד לחומרים אטומים, אשר ישארו לחים אם ירטבו לבסוף. אני משתמש בשני דגמים: Altra Lone Peak היו הדגם המועדף עלי שנים ארוכות (עשרות זוגות). נמכרים בארץ, גם במחירים לא רעים לפעמים (דגמים קודמים וזה מצויין). בשנתיים האחרונות עברתי ל-Topo Terraventure, נעליים מעולות שמזכירות את איך שהאלטרה היו פעם. החיסרון: לא ניתן להשיג בארץ וגם בחו״ל קשה למצוא עליהם מבצעים.

מעיל גשם – במעילי גשם מצאתי שכדאי לכוון לפריטים כמה שיותר קלים. מעיל הריצה של דקתלון הוא ממש מינימליסטי ומעולה, יחד עם זאת המעיל הותיק Marmot Precip מספק נוחות והגנה טובה יותר יחד עם עוד פיצ׳רים. לרוב ניתן להשיגו באמזון במחיר לא רע.

מכנסי גשם – פריט חיוני ומשלים להגנה מגשם. אני משתמש במכנסיים של Lightheart Gear. הם מאד קלים אבל יחד עם זה לא מאד עמידים ואפילו עדינים. כבר ניקרע לנו זוג אחד די בקלות ומדובר במוצר שעולה לא מעט כסף. אם הייתי קונה היום חדש הייתי רוכש את המקביל של Marmot Precip במכנסי הגשם.

מעיל פוך – משתמש במעיל פוך קליל ופשוט של דקתלון שממש מספק את העבודה למעיל חמים יותר לשלב מחנה הלילה (לא הולך איתו). מעיל במחיר אטרקטיבי ממש שנותן תמורה מעולה לכסף.

שכבה חמה – מה שבדרך כלל מכונה מיקרו פליז, הפך אצלי לפריט שאני מאוהב בו ברמות קשות. בשנים האחרונות הוצג הבד Alpha Cruiser, בד קליל ומאוורר המספק בידוד פנטסטי במשקל נמוך מאד. מדובר בחומר לא זול אבל התמורה שלו נהדרת. לא עמיד בסביבה קוצנית אז יש להיזהר. כשיש רוח חזקה, שילוב עם מעיל גשם יתן את ההגנה הנידרשת. כמה יצרנים קטנים מארה״ב. ממליץ על גרסת ה-90 העבה יותר. Senchi, ו-Farpointe.

שכבה חמה מסוג אלפא קרוזר מבית Farpointe

פריטים נוספים

הפריטים הנוספים בתרמיל משלימים את כל מה שנדרש לטרק. הם בעיקר עזרים קריטיים למשימות שונות. אעבור בקצרה על כל אלה שאני ממליץ במיוחד:

גזיההגזיה של Soto Windmaster הוכיחה את עצמה כבר בצורות שונות. משתמש בה כמעט רק להרתחת מים למנות אוכל מיובשות ולפעמים תה. מצת עצמי אמין ושירות מעולה של היצרן (שלחו לי ראש גז חדש גם כשדפקתי אותו בעצמי בכך שלא איווררתי את ראש הגזייה והוא תפס חלודה). הגזייה מגיע עם משטח פריק לסיר בעל 4 רגליים. אם תירצו את זה הקליל בעל 3 רגליים בלבד – תיאלצו לרכוש בניפרד.

מערכת פילטור מים – מילוי מים בשטח חוסך המון משקל בסחיבת ליטרים של מים. בטרקים הרריים אני מסתפק בנשיאה של חצי ליטר-ליטר מים בלבד ומרבה להשתמש במים בשטח. כשיש ספק אני גם מטהר אותם באמצעות המערכת של Platypus הניתנת לרכישה בחנות לפידות בארץ.

מכשיר חירום לוויני להודעות – ללא ספק בכלל, בטח לא כשמדובר בטרקים בדד, אולם גם בקבוצות אתם עלולים להיתקל בחוסר קליטה סלולרית בדיוק ברגע שתיצטרכו לטפל באירוע חירום. Garmin Inreach Mini הוא מכשיר ותיק שהוכיח את עצמו אינספור פעמים ומגובה במוקד חירום סופר אמין ומנוסה. ניתן גם לשכור בארץ מחברת מגנוס או ״עולם קטן״.

מכשיר חירום לוויני Garmin Inreach Mini

פלסטרים לשלפוחיותCompeed, כל מילה נוספת מיותרת. תודו לי אחר כך. יש המון סוגים וגדלים שונים. אם אתם רגישים לשלפוחיות – זה הפיתרון הכי טוב.

מקלות הליכה – פריט קריטי לסביבה הררית. בארץ אנחנו פחות רגילים להשתמש במקלות הליכה וזה נראה מיותר לפעמים, אבל באחריות – זה פריט משמעותי להורדת עומס על הגוף בעליות וגם בירידות. אני משתמש במקלות ריצה – כלומר, האורך קבוע. לי זה טוב כי גם ככה אני לא אוהב להתעסק ולשנות אורכים. Black Diamond מעולים ומשמשים אותי כבר שנים. יש מקלות מסוגים שונים – תימצאו מה מתאים לכם. הכי חשוב – קרבון למשקל קל, מעבר לזה נוחות.

שעון ניווט – אני משתמש כבר שנים בסידרת הפניקס של גרמין – לאחרונה החלפתי לדגם ה-7x. אני מתייחס לפריט הלא זול הזה כמוצר מציל חיים. במזג אוויר קשוח ורטוב לא ניתן לנווט באמצעות טלפון והגרמין על היד מאפשר שמירה על הנתיב, תצוגת מפות ברורה וזמן סוללה המאפשר לטעון אותו רק אחת ל-4 ימים. קריטי לסביבות קשות לניווט ואני מטייל הרבה בכאלה.

סיר טיטניוםשל Tomshoo (יש באלי אקספרס). אני משתמש להרתחת מים בלבד למנות אוכל מיובשות. סיר של 750 מ״ל מספיק די והותר גם לשני אנשים, ראש הגזיה נכנס בתוכו.

אוכל מיובש – אני ממש אוהב את המנות של Mountain House. ניתן להשיג אותן רק בארה״ב. החנות הנהדרת הזאת מוכרת מבחר מותגים של מזון מיובש לטיולים במחירים ממש טובים ומאפשרת לכם לשלוח את זה לכל נקודה כמעט באירופה כדי שזה יחכה לכם לפני או במהלך הטרק.


צריכים עזרה בתכנון טרק?

צרו קשר ללא התחייבות